NNG-konferansen 2019 - oppsummering dag 1

NNG-konferansen 2019 er over - og for noen dager:)! 140 deltakere på torsdag fikk fire gode og matnyttige foredrag, som på hvert sitt vis bidrog til å utvide vår horisont og øke kompetansen for oss som driver og jobber i natur- og gårdsbarnehager.

Vi fikk herlig besøk av Sundvollen barnehage som sang for oss.

Deretter åpnet statssekretær i Kunnskapsdepartementet Rikke Høistad Sjøberg med innledning om hvor viktig det er med natur og gardsbarnehager i vår norske kultur, hvor viktig det er at vi tar vare på og er en del av naturen.

 

 

Å vite om Allemannsretten er viktig, sier Morten Dåsnes fra Friluftsrådenes Landsforbund. Hva kan man gjøre på annen manns grunn. "På all utmark har barnehagene lov å ferdes. Det er viktig å lære om at det er forskjell på innmark og utmark".

Ellen Nordang har skrevet bok om hverdagsmagi og husmannspedagogikk, vi fikk en innføring av hva det handler om. "Barna skal oppleve å få være en del av et fellesskap som har meningsfulle aktiviteter sammen". Hun tilbyr større kurs og dere kan kjøpe boka her:

BOK: https://www.husmannspedagogikk.no/bok/
KURS: https://www.barnehagekursportalen.no/foredragsholdere/

 

 

Den livskraftige barnehagen og de gode møtene mellom natur, kultur og menneske fortelles av Per Ingvar Haukeland som er naturfilosof. Levende barnehageansatte med livskraft og vitalitet - som tenner livsgnisten i barn og åpner døra inn til en fortryllet verden.

 

 

Til slutt fikk vi et fint foredrag om risikofylt lek og "Vi er ikke bomullsbarn" av Natasha Sund og Kristian Hovd fra Skogseng naturbarnehage. Risikofylt lek i barnehagen er viktig for at barna skal få oppleve spenning og ren frykt. Boltreleken er veldig viktig og nyttig. Elementer av naturen, skarpe gjenstander og verktøy og store høyder.
Barnehagen har laget en fin video om nettopp dette:

 

Bare blide folk å se i salen, og når vi også fikk nydelig mat i flotte omgivelser på Sundvolden hotell, så er det bare gøy:)!