Nyhetsarkiv

 • Nasjonal barnehage-konferanse 9 - 10. juni 2022 for Natur- Frilufts- og Gårdsbarnehager

  NNG-konferansen 2022 - endelig 'live'!

  Etter nesten to år med pandemi og uten mulighet til viktig nettverksbygging og mingling: Nå blir det endelig 'live' NNG-konferanse. Konferansen legges til Østfold, og det blir flere spennende barnehagebesøk i Moss-området.

 • 'Du er henta!' - gripende høringssvar fra Nordby Gardsbarnehage

  'Du er henta!' er Storberget-utvalgets rapport om framtidig finansiering av private barnehager.

  Les hva styrer Anna Skagefjord Höglind fra Nordby Gardsbarnehage på Jevnaker skriver

 • Bli medlem i Nettverk for natur- og gårdsbarnehager

  Bli medlem i Nettverket for natur- og gårdsbarnehager.

  Vi jobber for kvalitet, kompetanseheving og status for kommunale og private barnehager som bruker gård eller natur som arena for sin pedagogiske drift. Les mer om fordeler ved nettverket her

 • En vanlig oktoberdag i Medås Gårdsbarnehage

  Nå er alle sauene kommet hjem fra fjellbeite. Vi var heldige i år, mistet ikke noen, alle kom hjem.
  Barna er med å sanke dem inn sammen med hunden Max.

 • Flekkenga gårds- og naturbarnehage i ny barne-tv-serie!

  Flekkenga gårds og naturbarnehage utenfor Hamar har et spennende prosjekt gående i høst. De er nemlig med på å lage Barne-TV for tv2. Serien skal gå utover høsten/vinteren på tv2 sumo, den blir på tilsammen 24 episoder. I serien blir vi kjent med noen av de fine ungene og et lite knippe med aktiviteter som er naturlig å drive med i denne barnehagen.

 • Tytingen hentet tråtraktoren sin

  Tytingen gards- og naturbarnehage vant tråtraktor fra Felleskjøpet i NNG-trekning!

 • Humleinstruktør Trine

  Vår superflinke medarbeider, Trine Rekkebo Aadal, kunne i går titulere seg som 'humleinstruktør'. Hun har deltatt i kursopplegget 'La humla suse', og er klar for spennende humleaktiviteter med barna hos oss i Medbroen gårdsbarnehage. Fra før har Trine tittelen 'hotelldirektør' - hun og barna har for lengst bygd humlehotell. Nå gjenstår bare å fylle hotellet med gjester.

 • Verdens beste lekeplass

  Her finner du link til en flott kronikk i barnehage.no, skrevet av Emilie N. Andreassen, pedagogisk leder ved Tveterhytta barnehage.

 • Fylkesoversikt medlemmer pr 20.3.18

  Her er fylkesoversikt over medlemmene i NNG. Trøndelag leder med 9 medlemmer, Akershus, Oppland og Hedmark ligger hakk i hel med 8 medlemmer hver. Rett etter disse kommer Møre og Romsdal og Hordaland, hver med 7 medlemmer. Så her ligger det an til en fylkeskamp framover:-)!

 • NNG-konferansen 2018

  Programmet for konferansen i Stavanger er så og si klart! Vi åpner for påmelding i neste uke.

 • Private og kommunale natur- og gårdsbarnehager – sammen for kvalitet

  Årsmøtet i NNG vedtok denne resolusjonen som innspill til den pågående debatten om finansiering og økonomi i barnehagesektoren.

 • Redusert pris for dagpris på konferansen

  Vi har valgt å justere prisene for medlemsbarnehager som ønsker å delta kun en dag på konferansen.
  Ønsker du å delta kun på torsdag koster det kr 1000,-. Ønsker du å delta kun på fredag er prisen kun 750,-, inklusiv lunsj og buss.

  Se mer info om konferansen og påmeldingslink på nettsidene her under fliken Gode ideer og arrangementer.

 • Kreativ galskap i barnehagen - på Stjørdalkonferansen 4. mai

  Solvor Leistad forteller at hodet hennes er som en konstant kokende gryte av tanker og ideer som må komme ut i ulike former for kunst. Hun uttrykker seg gjennom dikt, malerier, grafikk, foto og skulptur. Og selvfølgelig gjennom hagedesign. Det hele flyter sammen i hennes naturlige måte å leve på. Hun har sterke meninger om menneskets rolle i lokalt og globalt miljø. Lev enkelt, resirkuler og respekter vilt liv, og se at alt henger sammen.

 • Hva gjør du når Facebook gløder og New York Times ringer?

  Granstubben barnehage i Henning kommune sitt slagord er "Opplevelser og utvikling". Det jobber de svært målrettet med, og tar barna med på flotte opplevelser i naturen. Tidligere i år var de på reinsdyrslakting, og la ut bilder på facebook. Dette førte til utallige delinger og en mediestorm uten sidestykke i barnehageverden, og henvendelser fra hele verden.

 • Dyrs påvirkning på barns adferd - foredrag på Stjørdalskonferansen 4. mai

  Christine Olsen, etolog ved Antrozoologisenteret, er tredje foredragsholder på konferansen i Stjørdal.
  Informasjon og påmeldingslink http://www.naturoggardsbarnehager.no/Innhold/Side/85986.

 • Gardsmat og skaumat på konferansen 4. og 5. mai.

  Gardsmat og skaumat – i natur- og gårdsbarnehager kokkelerer vi både inne og ute med barna. Margit Vea er en aktiv samfunnsdebattant, hun utvikler matkurs og er daglig leder i sitt eget firma Margit Vea AS. På konferansen i Stjørdal kommer hun for å gi oss mer kunnskap om hvordan lage god og næringsrik sammen med barn ute i naturen. Du finner informasjon og link til påmeldingsskjema her på nettsida under fanen Gode ideer og arrangementer. Bli med på interessante og givende dager sammen med mange andre som er interessert i natur- og gårdsbarnehager.

 • Motorikkens betydning for læring

  Anne Berg, Høgskolelektor
  Seksjon for fysisk aktivitet og helse ved Dronning Maud Minnes Høgskole i Trondheim er første foreleser ut på konferansen i mai.

 • Temamøte om barn og friluftsliv i Kausvol gardsbarnehage

  Temamøtet med Knut Monssen fra Hamar naturskole ble en suksess. Vi fikk veldig mange tilbakemeldinger om at hans måte å formidle gleden over å jobbe med barn og friluftsliv på gikk rett hjem til tilhørerne.
  Egentlig kan det oppsummeres med at hvorfor gjøre det så vanskelig? Både barn og voksne utvikles på alle måter i naturen, og blir gagns mennesker. Og det er det vi ønsker oss!

 • Grottetur med Meås Gårdsbarnehage

  Det var endel barn som sa at de ikke turte å gå inn, men når vi annkom hula så ville alle allikevel gå inn. Vi spiste til og med lunsjen vår litt inn i hula.

 • Slakt av gris i Nordby Gårdsbarnehage

  Mange av våre medlemsbarnehager er for tiden opptatt av tradisjonsrike juleforberedelser. Ved Nordby Gårdsbarnehage på Biri har de slaktet gris som de har fulgt gjennom lang tid.

 • Tradisjonsrik jakt i Nordby Gårdsbarnehage

  I Nordby Gårdsbarnehage på Biri i Oppland har de i flere år tatt barna med på jakt om høsten. Jakten er en del av en stor pakke hvor tradisjoner og kultur er den bærende tanken

 • Åpent for medlemskap

  Endelig kan vi åpne for medlemskap i Nettverket! Meld dere inn ved å sende e-post til post@naturoggardsbarnehager.no og dere vil få faktura tilsendt på e-post.
  Rabatt på 500 kr for de som melder seg innen 1. desember!